неделя, 13 май 2012 г.

За нуждата от опитен адвокат


Когато нещата са стигнали до съд, не трябва да се отнасяме немарливо към своята защита. Дори да сме уверени в себе си, не трябва да забравяме, че често в юридическата сфера не ни достигат знания, а също така и опит. За това и когато трябва да станем клиенти на съда нуждата от адвокат става очевидна. Само един опитен юрист, може да вникне във всички нюанси и може да предотврати или минимизира рисковете, които крие в себе си един съдебен процес.

За това и към избора на адвокат трябва да се подходи сериозно и с необходимото чувство за отговорност, защото от това може да зависи животът на човекът, който защитава своите законни права в съда. За това и трябва да се прецени в цялост наличната информация за качествата на отделните адвокати, които са специалисти в съответната правна област, в която е и нашия проблем. Не избирайте сляпо и от първия път. Направете списък с няколко юристи и вижте какви са отзивите за тях. Най-добрия вариант е да попитате свои познати, които са имали работа със съответния адвокат. Спрете избора си на тясно специализираните адвокати, които най-добре биха отреагирали на вашия проблем.

При избора на опитен адвокат не правете веднага избор отчитайки само цената на услугата. Понякога младите и не толкова опитни юристи умишлено завишават цената, за да си добавят тежест. Избирайки прекалено евтин адвокат освен, че рискувате да загубите делото може да се наложи да платите още веднъж на по-качествен и можещ юрист. Трябва да се обърне внимание на това как той смята да води делото. Оценете неговата реч, увереността, която излъчва, дали успява да преведе сложната юридическа терминология на езика на обикновения човек. И ако нямате разногласия по тези въпроси подпишете договора за правна помощ.

Човекът, който е изправен пред необходимостта да защитава своите права трябва да търси опитен и тясно профилиран адвокат, защото защитата пред съд е дейност изискваща специализирани знания и опит, а адвокатът е именно този професионалист, който може да помогне и да свърши работата качествено и в интерес на клиента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар